Adrian Oțet

 

Adrian Florin Otet
Adrian Florin Otet

Am început să practic alpinismul și escalada acum aproximativ 15 ani, ca sportiv la E. M Lupeni. În perioada cât am fost legitimat la acest club am participat la diverse concursuri locale, regionale și naționale, unde m-am situat în primele locuri, iar la campionatul național de alpinism am obținut locul 4.

În 1999 am făcut școala de Salvamont, apoi după câțiva ani am plecat temporar din Romania, lucru care mi-a permis, printre altele, să urmez cursurile lui Alessandro Lamberti (primul italian care a făcut gradul 9a). Cu această ocazie am învățat să optimizez structura și desfășurarea unui antrenament de escaladă.

În 2009 am revenit în țară și am început să țin cursuri de escaladă la panoul Carpatic de la Ecran Club. De atunci îmi desfășor neîntrerupt activitatea lucrând atât cu adulți, cât și cu copiii. Am început să lucrez cu copiii în perioada cât am fost plecat din România, și am continuat să o fac și după ce am revenit acasă, când am predat, pe lângă cursuri de escaladă, și cursuri de role (slalom) și arte marțiale.

Înainte de a mă apuca de escaladă aveam frică de înălțime; nu puteam privi în jos nici de la etajul 2, eram terifiat. Dar am depășit această problemă, iar astăzi îmi îndrum cursanții să înlăture barierele fizice și psihice și să practice un sport care îți aduce satisfacții personale incredibile.