Carpatic Escaladă & Bouldering

Sala de escaladă & bouldering Carpatic, situată în SEMA Parc, din București, lângă stația de metrou Petrache Poenaru, este locul ideal pentru cei mici și mari, care, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire fizică, vor să deprindă „abc-ul” escaladei într-un mediu sigur și confortabil din oraș.

De ce escaladă?

Escalada este o forma de artă, spunem noi. Escalada este pasiune, este încredere în sine și celălalt. Practicată regulat, antrenează mușchii spatelui, abdominali și ai picioarelor, degetele, umerii și brațele. Vor crește rezistența la efort, forța musculară și flexibilitatea. Și, pentru că necesită atenție, planificare și analiză, în timp, datorită escaladei, vor crește puterea de concentrare, încrederea în sine și capacitatea de a gestiona situații dificile.

Carpatic Gym 2Sala de escaladă

Situată la parterul clădirii, sala de escaladă include o serie de  panouri cu înălțimea de 10 m și o suprafață cățărabilă de 300 mp. Unghiurile propuse pentru ascensiune sunt variate, la fel ca și dificultatea traseelor.

Aici se pot realiza ascensiuni cu ajutorul corzii, atât în manșă (cu asigurare de sus), cât și cap de coardă.

Gabriel Bivolaru BoulderingSala de bouldering

Este situată la mezaninul clădirii. Pe lângă practicarea bouldering-ului propriu-zis, această sală este extrem de eficientă pentru deprinderea și perfecționarea tehnicii de ascensiune. În acest spațiu veți întâlni o varietate de module de escaladă cu înălțimea de 5m, suprafața cățărabilă totală fiind de 300 mp (cea mai mare de acest gen din România). Modulele de escaladă conțin o varietate de forme și înclinații, fiind echipate din abundență cu prize de escaladă de toate formele și dimensiunile.

Întreg spațiul de bouldering este prevăzut la bază cu saltele de gimnastică cu o grosime de 30 cm pentru amortizarea totală a căderilor. Sala beneficiază de asemenea de instalație de aer condiționat care asigură tot timpul anului o temperatură optimă de desfășurare a antrenamentelor.

Panoul de copii micPanoul pentru copii

Panoul de escaladă destinat copiilor are o înălțime de 3,25 m și o suprafață de ascensiune totală de 40 mp. Supravegherea copiilor poate fi făcută atât de către părinți (care au intrarea liberă), cât și de către personalul specializat (necesită programare prealabilă).

Panoul este prevăzut la baza cu saltele de gimnastică cu o grosime de 20 cm pentru amortizarea totală a căderilor.

antrenament escalada carpatic

Sala de forță

Sala de forță este dotată cu un întreg complex de aparate menite să contribuie atât la dezvoltarea musculaturii și flexibilității specifice necesare în escaladă, cât și la dezvoltarea tonusului general.