Imst 2016. Ultima zi de cocoț.

Ieri a fost ultima zi de cocoț din acest cantonament. Tragând linie la tot ceea ce am cățărat în toate aceste zile, putem spune că cel mai aproape de îndeplinirea obiectivului propus este Darius. Cu un nivel de parcurgere “la vedere” situat undeva în plaja 7b – 7b+, șansele lui la un loc pe podium sunt destul de consistente.

Antrenament escalada Darius Rapa
Darius Rapa in antrenament

Ariana a făcut progrese foarte mari în ultima perioadă, însă, cu toate eforturile ei, îi va fi foarte greu să surmonteze lipsa de pregătire din 2015. Nivelul de parcurgere a traseelor de escaladă “la vedere” se situează între 7a – 7a+. Cu un pic de concentrare și determinare, estimăm că poate prinde un loc în finală (în această fază acced primii 20 dintre cei 60 înscriși la fiecare categorie).

Indisponibilizările din ultimele două săptămâni au compromis serios șansele lui Cristi la podium. Două zile de antrenament după o pauză destul de lungă nu au fost în măsură să-l readucă la nivelul anterior de pregătire (7c+).

Dar toate acestea sunt doar cifre, calcule și pronosticuri care, nu de puține ori, nu au rezistat testului realității. Contăm, de la fiecare dintre ei, pe o mobilizare și o concentrare exemplară, pe un control emoțional pe măsura consistentei lor experiențe competiționale.

Urmează două zile de binemeritat repaus și apoi concursul.

PS: Cadoul lor de 1 iunie a fost o baie la piscină.

Echipa de escalada Alpin Club Carpatic
O pauza de bălăceală.