Imst 2016. Un pic mai mult?

Darius Rapa, locul 2 la concursul de escalada Imst 2016

Darius, locul 2 (categoria 10-11 ani)
Cristi, locul 5 (categoria 12-13 ani)
Ariana, locul 23 (categoria 12-13 ani)

Acestea sunt rezultatele înregistrate de sportivii Alpin Club Carpatic la ediția din acest an a concursului internațional de la Imst (Austria), din 4-5 iunie. Se putea mai mult? 
Este o întrebare care ne frământă pe toți. Rezultatele, în ansamblu, dar și în parte, sunt mulțumitoare și trebuie privite, atât din perspectiva valorii sportive a cățărătorilor noștri, cât și din prisma participării la cel mai puternic concurs european de escaladă destinat copiilor.
După parcurgerea a 8 trasee, o singură priză i-a lipsit lui Darius să câștige. Este puțin? Puțina atenție i-a lipsit și Arianei la traseele cele mai ușoare pentru a intra în finală și doar ghinionul i-a pus piedică la fotbal lui Cristi înainte de concurs. De cele mai multe ori, însă, puținul acesta poate însemna foarte mult (mult mai multe ore de antrenament, mult mai multă voință, disciplină, mult mai multă concentrare și… de ce nu, noroc). Ceea ce din tribună pare un detaliu, în arenă devine esențial. Poate de aceea palmaresul unora este clădit pe cifre și al altora cuprinde numeroase aliniate ce încep cu “puțin a lipsit…”.
Copiii par să fi înțeles o bună parte a acestui adevăr și sunt unanim de părere, acum, la întoarcere, că trebuie să tragă și mai tare și, în “puținul” timp rămas până la viitorul concurs internațional de grand-slam, de la Petzen, să poată spune, împreună cu antrenorii lor, că au dat tot. Poate nu o să câștigăm la viteză, dar la probele de escaladă și bouldering vom urca cu toții pe podium!

B. Dudău