Istoric TIC

Lansat în noiembrie 2012, în cadrul sălii de escaladă din incinta Sema Parc, Trofeul s-a bucurat de o creștere constantă a numărului de concurenți și țări participante, evoluând de la circa 50 de competitori din România și Bulgaria (ediția I), la peste 100 de sportivi, din 6 țări (ediția 2014). Uștrofeul Carpaticorul declin general al bazei naționale de selecție pentru competiții a facut ca ediția 2015 sa se bucure de participarea a doar 64 de concurenți, dintre care o bună parte sportivi din Bulgaria, Serbia și Ucraina.

De la început și până azi, micii sportivi români au înregistrat o evoluție remarcabilă în cadrul Trofeului Carpatic, obținând de fiecare dată locuri pe podium. Cumulat, ei au obținut 14 medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint și 5 de bronz.  Pentru rezultate detaliate ale echipei ACC, click aici.

Obiectivul ACC este ca, prin calitatea organizării, a premiilor oferite și a nivelului sportiv ridicat să impunem acest concurs în calendarul oficial al Federației Internaționale de Escaladă (IFSC), transformându-l într-un eveniment regulat care să jaloneze calendarul competițional atât al sportivilor români, cât și al celor europeni.