Istoria Carpatic

Trupa Carpatic '93Povestea noastră începe în 1985, când este înființat clubul sportiv Alpin Club Carpatic (ACC), dedicat practicării alpinismului, escaladei, canioningului și a altor sporturi alpine.

Ulterior, clubul este înregistrat ca persoana juridică din noiembrie 1990, având acordul și recunoașterea Ministerul Tineretului și Sportului. Alpin Club Carpatic este de asemenea membru fondator al Federației Române de Alpinism și Escaladă.

Carpatic la EcranÎn 1995, ACC construiește în București, la Ecran Club, un panou de escaladă destinat publicului larg din România. Aici este locul de naștere al primelor competiții de bouldering din România pentru seniori.

Tot la capitolul premiere, ACC organizat pe structura artificială proprie în 2007 și 2011 primele concursuri de bouldering internaționale pentru copii.

Carpatic la Plaza Romania august 2005În 2005, anul deschiderii oficiale al Plaza România, unul din primele mall-uri din București, ACC a scris din nou istorie, construind în incinta acestuia primul panoul mobil în aer liber din România, având o înălțime record la acea vreme de aproape 15 metri.

Deschis numai pe timpul verii acelui an și bucurându-se de o atenție media generoasă, acest panou a reușit să promoveze la o scară fără precedent escalada sportivă în cadrul publicului din București.

Tot pe acest panou s-a ținut și prima ediție de Campionat Național de Escaladă pe structură artificială situată în aer liber din România, performanță care nu a fost repetată nici până astăzi (2015).

DSC_0152În 2011, beneficiind de o vastă experiență sportivă și de management de sală de escaladă, ACC construiește în București, în cadrul SEMA Parc, un nou panou, actuala sală Carpatic Escaladă & Boulder, radical îmbunătățit atât în suprafață, cât și în condiții de antrenament.

Profitând de dimensiunile și dotările noului spațiu, în noiembrie 2012, Alpin Club Carpatic a organizat, sub numele Trofeul de escaladă pentru copii „Carpatic”, prima ediție a unei întreceri internaționale complexe, care reunește toate cele 3 probe ale acestei discipline: dificultate, bouldering și viteză. Trofeul reprezintă o premieră în peisajul sportiv românesc, fiind totodată o aliniere la standardele internaționale ale marilor concursuri europene de profil.

Dezvoltarea ACC înseamnă, de asemenea, și lărgirea numărului și a tipului activităților oferite publicului prin servicii de team building și tabere educaționale și de aventură cu tematică montană pentru copii și adolescenți.

Din 2014, toate activitățile noastre sportive și comerciale sunt reunite sub un singur nume: Carpatic Group, având deviza „Tradiție în performanță”.