Jurnal de cantonament. Innsbruck – prima săptămână.

S-a împlinit o săptămână de când ne-am luat tălpășița din țară și am luat drumul Austriei, în încercarea de a ne pregăti cât mai bine pentru marele și importantul concurs de la Imst, acolo unde „cel mai senior” dintre frații Râpă, Cristi, participă la categoria 12-13 ani.

Marele panou de escalada de la Imst

(În paranteză fie spus, concursul de escaladă de la Imst, Austria, este unul din cele mai vechi și mai renumite concursuri europene de gen destinate copiilor. Într-o zi și jumătate de întreceri, concurenții au de parcurs 10 trasee, clasamentul făcându-se după numărul de prize urcate).

La plecare, am facut o haltă de 3h la Belvedere unde am cățărat 2 trasee (unul de 7+ și un altul de 8-). Am încercat și un 8+ (Marele Bachus), dar nu a fost chip, și nici timp, să-l ducem la capăt. În aceeași zi, trebuia să ajungem tocmai la Săvârșin, în apropiere de Arad. Am ajuns aici undeva pe la ora 22.00, numai cât să mai luăm un salam de la supermarket-ul sătesc.

A doua zi ne-am continuat călătoria și, pe înserat, am ajuns la destinație, la gazda noastră Calin Vrabie, un prieten din tinerețe, cel care a pus bazele primelor emisiuni de aventură din România.

Cristi Râpă în concurs, Imst, 2014

Aici, în cătunul situat în imediata apropiere a Innsbruck-ului, ne-am stabilit tabăra de bază. Antrenamentele le-am făcut atât la sala din Innsbruck (20 km), cât și la cea din Imst (60 km).

Încă de la primele antrenamente, am reușit să parcurgem în mod constant, la vedere, trasee din plaja 7+ – 9-. Ne luptăm în continuare pentru a birui din maxim 3 încercări și trasee din plaja 9 – 9+.

Comentarii vis-a-vis despre ce și de ce am facut ceea ce am făcut într-o corespondența viitoare

B. Dudău

PS: Până la ora actuală, la categoria lui Cristi, s-au înscris 68 de concurenți din 16 țări.