Marii noștri maeștri și superbele noastre amazoane.

Betty&RobertWeekend-ul recent încheiat a avut parte de un nou concurs. Strecurat printre etapele Turneului Național, menit să mai spargă monotonia nesfârșitelor întreceri de bouldering, concursul de escaladă “Move On” a reprezentat o gură de oxigen pentru prietenii ascensiunilor în sfoară (mulțumim organizatorilor de la Vertical Spirit!).

Din partea Alpin Club Carpatic, s-au încumetat să traverseze Bucureștiul la o oră de maximă aglomerație pentru a lua startul la această competiție Robert Cohn, Beatrice Eftimiu și tânărul Cristian Râpă.

Cu Beatrice concurând la categoria Amazoane, destinată fetelor, și Robert la cea Maeștri, destinată cățărătorilor avansați, capabili să parcurgă trasee cu grade de dificultate ≥ 7ª, rămânea întrebarea unde se va înscrie domnul Râpă. Ei bine, n-a fost niciun fel de dubiu pentru cel mai june concurent din toată întrecerea: la cei 12 ani ai săi, Cristian aspira la titlul de “maestru de buzunar”.

Și Cristi, și Robert au avut o evoluție foarte bună în calificări, fiind singurii sportivi Saltul nereusit al lui Rapacare au reușit să parcurgă toate cele 5 trasee. În finală, Robert a câștigat detașat, fiind la un pas (mai bine zis, o priză) de a realiza integral traseul de concurs cotat cu gradul de dificultate 7c. În ceea ce-l privește pe Cristi, handicapul său de înălțime și-a spus cuvântul. Neputând să-l mai compenseze prin salturi spectaculoase, cum a făcut în calificări, la unul dintre acestea a căzut, nereușind să controleze o priză scursă. Chiar și așa, a fost declarat al patrulea maestru al concursului (poziție corespunzătoare clasamentului final).

În finala fetelor, amazoana Betty a avut de dat o strașnică luptă cu Andreea Copăescu. Aplecate asupra detaliilor, fetele nu s-au prea grăbit în parcurgerea traseului, așa încât, până la urmă, timpul a cernut câștigătoarea. Și a fost să fie Betty mai iute cu o priză decât Andreea.

Urmează o nouă etapă din Trofeul Național de Bouldering, săptămâna viitoare. Locația: Timișoara. Participanți din partea A.C.C.: același Robert Cohn și… văzând zorii mijind, sfios, Seherezada tăcu (va urma).

B. Dudău