Responsabilitate socială

Carpatic Group are o lungă tradiție în implicarea în proiecte sportive, ecologice și sociale, în special pe teme montane. Pe lângă nenumăratele proiecte sportive desfășurate în trecut la panoul de bouldering de la Ecran Club, voluntarii Alpin Club Carpatic și-au suflecat de nenumărate ori mânecile pentru deschide publicului zone noi de escaladă sau pentru a le ecologiza pe cele deja intrate în circuitul turistic și alpin.

logo_climb_again_redAnimați de deschiderea sălii de escaladă Carpatic Escaladă & Boulder din incinta Sema Parc, începând cu anul 2013 ne-am implicat tot mai mult în proiecte sociale. Principalul beneficiar al responsabilității noastre sociale în 2014 a fost proiectul Climb Again, inițiat de unul dintre foștii noștri sportivi foarte talentați, Claudiu Miu. Acest proiect își propune să schimbe viitorul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din România prin escaladă.

Prin sponsorizarea parțială sau integrală a accesului în Carpatic Escaladă & Boulder a copiilor cu nevoi speciale și promovarea proiectului prin canalele media proprii, am ajutat Climb Again să crească și să ajungă un nume de referință la nivel național și internațional.

Logo ONCRLa început de 2015 am sporit sprijinul acordat beneficiarilor programelor Climb Again, prin sponsorizare și subvenții în cadrul sălii Carpatic. Astfel, rămânem în continuare principalul partener al ambițiosului proiect Climb Again demarat de foști membrii Alpin Club Carpatic.

Tot 2015 este debutul nostru în implicarea și impactul în educația non-formală. În acest sens am început un parteneriat cu cea mai mare și mai veche organizație de tineret din România, Organizația Națională „Cercetașii României” (ONCR).