Suntem iarăși campioni!

24 mai 2016, Sf. Gheorghe. Cristian Râpă (13 ani) și Călin Enache (14 ani) au fost cei mai tineri participanți la Campionatul Național la Bouldering Juniori (14-19 ani), desfășurat weekend-ul acesta la Sf. Gheorghe (jud. Covasna). După derularea celor două runde ale întrecerii (calificări și finală), Cristi a devenit noul campion național al categoriei, iar Călin a obținut medalia de bronz.

Cristi Rapa, campion national bouldering 2016
Cristi Rapa, campion national bouldering 2016

Victoria lui Cristi este foarte importantă dacă avem în vedere că, urmare a unei răceli severe, participarea sa a fost până în ultima clipă incertă. Aceasta nouă izbandă în întrecerile categoriei juniori, coroborată cu locul 1 din iarnă la Campionatul Național de Escaladă al aceleiași categorii, lămurește întru totul rațiunile mioritice care i-au făcut pe unii să ceară interzicerea participării lui la întrecerile destinate unor categorii superioare (juniori și seniori). Este o revanșă obținută în teren în fața celor care, în urmă cu un an, sub o avalanșă de pretexte care mai de care mai hilare, au vrut să obțină o excludere a sa „din pix”.

O mențiune specială se cuvine a fi facută și în cazul lui Călin, reîntors de puțină vreme în escaladă și-n circuitul competițional după o pauză de 2 ani (!). Să sperăm ca această clasare (echivalentă cu o victorie) îl va face să-și dorească să reia și participarea la evenimente competiționale internaționale, acolo unde, în „copilărie”, a obținut remarcabile succese (2011, medalia de aur la Petzen, Austria). Climb again, Calin!

B. Dudău