Tiriflicii

sala Kletterhalle, Viena
sala Kletterhalle, Viena

Echipa de copii Alpin Club Carpatic se află zilele acestea într-un cantonament in Austria. În sala de escalada Kletterhalle din Viena, Ariana, Cristi și Darius Râpă se antrenează pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Jurnal de călătorie

12 februarie: Astăzi a fost o zi specială pt “tirilifici”. Cu toții au marcat un salt calitativ în ceea ce privește traseele parcurse. A fost vorba de un “+” …. un 7a+ pentru Ariana și un 7b+ pt Darius. Da, ați ghicit: ei sunt “tiriflicii’! Așa i-a numit Marti în acest cantonament pe neastamparații aceștia, permanent puși pe vorbă, șotii și obrăznicii. Pic si Poc…

cristiOm serios, aflat în ultimul an în care se mai legitimează cu certificatul de naștere, dl. Cristian Râpă, a preferat să-și concretizeze gradul anterior atins în premieră,  și a mai înțepat două 7c. Pe lângă aceștia a mai fost și un 7b+ flash. Restul nu contează… de încălzire.

Și dacă tot vorbim de flash-uri, sa nu uit de un 7a+ lui Darius. Mâine e pauză, iar sâmbătă ultimul antrenament în care Cristi anunță un 8a. Să vedem … noi aici facem pariurile. Se mai bagă careva?

darius2 index

11 februarie: După o zi de pauză petrecută la Gradina Zoologică, am revenit pe pereți. A fost o zi bună, o zi cum ar fi trebuit sa fie încă de la prima descălecare în sală. În fine, să admitem ca primele 2 zile reprezintă un inerent tribut pe altarul adaptării. Ieri, toata lumea a intrat în plaja de așteptări: Ariana a făcut 7a, Darius 7b iar Cristi 7c (2 trasee); chiar și Marti a făcut un 6c. Nu m-am uitat la horoscop, dar musai sa se fi aliniat ceva planete în Univers.Maine speram la ceva mai mult.

09 februarie: Nu ne lăudam momentan decât cu faptul ca muncim; nimic spectaculos, doar urme de speranță. Ieri Ariana și-a dus la bun sfârșit cele 2 6c+, Darius a parcurs cap un 7a+ și în manșă un 7b, Cristi a a dat un 7b+ flash. Poate mâine să înregistrăm unul din mult așteptatele recorduri personale pe trasee „made in Austria”: Ariana un 7a; Darius un 7b, Cristi un 7c. Desigur, visam și credem îndreptățit în mai mult, dar realitatea austriacă este momentan diferită de cea de la noi.

07 februarie: Astăzi a avut loc primul antrenament al cantonamentului de la Viena. Locația: Kletterhalle, o sală mare, cu multe trasee și facilități de antrenament atât pentru bouldering, cât și pentru escaladă. Nu ne-am aruncat la grade prea mari, ci am căutat să ne acomodăm cu sala și cu stilul traseelor. Ariana a încercat câțiva 8-, în manșă, fiind foarte aproape să-i reușească; Darius a parcurs la vedere doua trasee de 8- (cap), iar Cristi a făcut un 7a+ și un 7b. Traseele sunt frumoase, iar gradația mult peste ce cotăm noi pe la sălile noastre.

B. Dudău