Trei, Doamne! Și toti trei…

… pe locul 1.

Cam acesta ar fi rezumatul participării sportivilor A.C.C. la întrecerile Naționalelor de Bouldering ale Bulgariei pentru copii și juniori.

Aida Trifu și “croitorașii cei viteji” (iar aici îi numim pe frații Râpă) sunt cei care au reușit să câștige într-o manieră categorică întrecerile categoriilor lor de vârstă.

7 dintr-o lovitură!
Micul Râpă in concurs

Astfel au câștigat frații Râpă întrecerile de la Kazanlâk: 7 trasee, dintr-o singura încercare! Cum succesul acesta nu le-a consumat energiile mai mult decât o încălzire într-un antrenament obișnuit, au fost aruncați și-n lupta întrecerilor categoriilor superioare. Darius a sărit 2 categorii și a concurat împreună cu fratele său la categoria 12-13 ani, iar Cristi a fost înscris și în întrecerea juniorilor.

Cristi Râpă în concurs

La 12-13 ani, Darius (9 ani) a parcurs 5 bouldere din 7 și a terminat pe un onorant loc 5 (din 13 concurenți). La juniori, Cristi a parcurs 4 trasee din 7. Cum traseele de concurs au fost comune pentru toate categoriile de juniori și tineret (14-15 ani, 16-17 ani și 18-19 ani), Cristi și-a putut evalua prestația în raport cu “mai vârstnicii” săi omologi bulgari. Cu cele 4 bouldere parcurse din 9 încercări (n.a. cam prea multe!), Cristi ar fi putut deveni campionul Bulgariei la categoria 14-15 ani și ar fi terminat pe 3 la celelalte categorii. Per ansamblul întrecerii Cristi a terminat pe locul 5.

În conluzie, dacă Aida nu-și gasește momentan o rivală pe măsură în Balcani, pentru băieți lucrurile sunt ale naibii de încurcate: la Campionatele Bulgariei au câștigat românii, iar la cele ale României au câștigat bulgarii. Poftim de mai pricepeți ceva, boieri dumneavoastră!

Călătoria continuă.

Povestea, însă, nu s-a terminat și, parafrazând o reclamă de la TV, “Călătoria continuă”. Acum, nu știu dacă vom da curs invitației făcute de colegii bulgari, imediat după încheierea întrecerii (!?), aceea de a merge săptămâna viitoare la concursul de la Veliko-Târnovo. Cert este, însă, că ne vom putea măsura forțele în marile întreceri de la Imst și Petzen din luna iunie, respectiv iulie.

PS: Imediat după concursul de la Kazanlâk, am trecut iute munții la Veliko-Târnovo pentru “a băga” a doua zi niște trasee la stâncă. Era evident că, după o zi intensă de concurs, sportivii noștri nu se vor putea exprima la capacitate maximă.

Cristi pe The Climber
Darius pe urmele fratelui sau pe The Climber
Darius pe urmele fratelui său pe The Climber

Cu toate acestea, Cristi s-a autodepășit și a parcurs on sight traseele Warming (8-), The Climber (8+) și flash traseul First Win (8+/ 9-).

Mai afectat de efortul concursului (vârsta, deh!), Darius a parcurs flash Tr. Warming și a marcat si 3 tentative la limita succesului pe The Climber.

B. Dudău