Suntem iarăși campioni!

24 mai 2016, Sf. Gheorghe. Cristian Râpă (13 ani) și Călin Enache (14 ani) au fost cei mai tineri participanți la Campionatul Național la Bouldering Juniori (14-19 ani), desfășurat weekend-ul acesta la Sf. Gheorghe (jud. Covasna). După derularea celor două runde ale întrecerii (calificări și finală), Cristi a devenit noul campion național al categoriei, iar Călin a obținut medalia de bronz.

Cristi Rapa, campion national bouldering 2016
Cristi Rapa, campion national bouldering 2016

Victoria lui Cristi este foarte importantă dacă avem în vedere că, urmare a unei răceli severe, participarea sa a fost până în ultima clipă incertă. Aceasta nouă izbandă în întrecerile categoriei juniori, coroborată cu locul 1 din iarnă la Campionatul Național de Escaladă al aceleiași categorii, lămurește întru totul rațiunile mioritice care i-au făcut pe unii să ceară interzicerea participării lui la întrecerile destinate unor categorii superioare (juniori și seniori). Este o revanșă obținută în teren în fața celor care, în urmă cu un an, sub o avalanșă de pretexte care mai de care mai hilare, au vrut să obțină o excludere a sa „din pix”.

O mențiune specială se cuvine a fi facută și în cazul lui Călin, reîntors de puțină vreme în escaladă și-n circuitul competițional după o pauză de 2 ani (!). Să sperăm ca această clasare (echivalentă cu o victorie) îl va face să-și dorească să reia și participarea la evenimente competiționale internaționale, acolo unde, în „copilărie”, a obținut remarcabile succese (2011, medalia de aur la Petzen, Austria). Climb again, Calin!

B. Dudău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *